Masjid As Syarif – MAS

pengembaraan pun bermula. dari satu langkah ke satu langkah. melihat indahnya singgahsana yang berdirinya hanya sementara. pengembara mengambil keputusan untuk merungkai berjuta rahsia. sempena pada bulan ramadhan yang sudah pun bermula satu hari ini.

 

pengembara melihat di atas dengan penuh minat terhadap satu mercu tanda yang memberikan pembaharuan pada MAS. ya, warna warni begemerlipan di tiap tiap pokok ru yang sedang mekar tumbuh menggunung. hiasan setahun sekali berjaya menarik ribuan hamba hamba kotor ke situ.

 

tidak salah, malah pengembara berpendapat itu wajar bagi sebuah institusi akhirat. supaya menambahkan minat kepada hamba yang jelas masing masing masih lagi mencari sinar dan tertanya tanya apa itu redha. lalu pengembara mengambil keputusan untuk kekal di sini. sepanjang perjalanan zohor hingga ke tarawikh 20.

 

apa yang pengembara harapkan dari ilahi hanyalah karamah istiqomah. biarkan amal itu sedikit. tetapi berterusan dan tidak terputus putus. insyaallah ramadhan ini lah permulaan pengembara untuk mengejar apa yang pengembara impikan. insyaallah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: